trabzon Şubesi

Geleneksel Kukla Günleri

Trabzon’da Tarihi Buluşma. Trabzonlu Uşaklar Geleneksel Kukla Günlerinde Buluştu. Şehit ve Gazi Çocukları , Engelli çocuklar, yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklar ve polis çocukları Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Polis Eşleri Derneği Trabzon Şubesince düzenlenen Geleneksel Kukla Günleri gösterisinde buluştular. Polis Eşleri Derneği Trabzon Şubesi Üniversitede okuyan Şehit, Gazi ve Polis çocuklarına burs kaynağı sağlamak, Kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere kültür ve sanat zenginliklerimzi doğru biçimde anlatmak amacıyla 19 Şubat Pazartesi günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde tüm dezavantajlı çocukların bir araya geldiği çok coşkulu , eğlenceli ve öğretici bir gösteri düzenledi. Proje aynı zamanda Geleneksel eğlence ve tiyatro kültüründen uzaklaşmış teknolojinin gölgesinde çocuk olduklarını unutan çocuklarımızın yüzlerini güldürüp zihinlerine ışık tutarak; geleneksel tiyatro kültürü karakterlerimizden olan, Orta oyunu kahramanları başta olmak kendilerine farklı düşler kurduran birçok yeni kahramanlarla buluşturup bütün hikayeleriyle tanışmalarını sağladı. Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK’in Eşi Sevilay ÇEVİK Hanımefendi’nin organizesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz ‘un eşi Şengül YAVUZ Hanımefendi, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, dernek üyeleri ve bazı öğrencilerin aileleri de katıldı. Yapımcılığını Serap ERKOÇ, direktörlüğünü Şafak POYRAZ’ın üstlendiği etkinlikte, Kukla Kumpanyası’nda Can İbrahim ATLIĞ, Pandomim Gösterisinde Ünal PEKEL, Bubble Şovda Burhan ÖZTOPRAK görev aldı. Çocukların gösterileri ilgiyle takip ettiği gözlendi. Protokol, Misafirler ve çocuklar gösteriyi birlikte izlediler .Çocuklara dağıtılan hediyelerle birlikte mutlu ve eğlenceli zaman geçirdiler. Şenlikte yer alan birbirinden güzel Kukla gösterileri dağıtılan hediyeler ile herkes için tam bir eğlence ve mutluluk atmosferi yaratıldı. Pandomim ve Buble Show gösterilerine ek olarak yarışmalarında yapıldığı etkinlik gösteride yer alan sanatçılara çiçek takdim edilmesiyle ile son buldu.